Ciasta i desery - Kulinaria
Sezon na jabłka rozpoczęty!
Jest coś, co łączy wszystkich – zanim sięgniemy po kawałek tortu czy pucharek ze słodkościami, każde danie najpierw pożeramy… wzrokiem.
Przepis pochodzi z książki kulinarnej "Fajna babka, ale ciacho" autorstwa aktorki Moniki Mrozowskiej i jej męża Macieja Szaciłło.
Do miksera wsypać kostki lodu, dodać sok z cytryny, zmiksować. Do rozkruszonego lodu dodać zmrożone truskawki.
Biszkopty kładziemy, na uprzednio wysmarowanej masłem, foremce.
Ugotowane, przestudzone ziemniaki mielimy maszynką. Podobnie twaróg.
Biszkopty kruszymy, mieszamy z ciepłym, stopionym masłem.
Biszkopty kruszymy, mieszamy z ciepłym, stopionym masłem.
Składniki mieszamy ze sobą, miksujemy na gładką, puszystą masę.
Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy 2 łyżki cukru i ucieramy. Do białek dodajemy 2 łyżki cukru i ubijamy na sztywną pianę.
W Tłusty Czwartek można bez najmniejszych wyrzutów sumienia objadać się nie tylko pączkami, jak w tradycji przystało, ale także innymi słodkimi przekąskami.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?