Ciasta i desery - Kulinaria
Czy wiesz, że przygotowanie lodów domowym sposobem wcale nie jest czasochłonne ani trudne? Nie wymaga także ogromnego doświadczenia a z odrobiną fantazji pozwala wyczarować desery lodowe w wielu niebanalnych smakach.
To ciasto jest przebojem na imprezach, spotkaniach rodzinnych, przed sesją kiedy każdy potrzebuje wzmocnienia oraz najlepsze na chandrę.
Z mleka, jajek i mąki należy wyrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej.
Całość mieszamy (proponuję mąkę dosypywać stopniowo na samym końcu) i odstawiamy na ok. pół godziny.
Wszystko zagnieść. Wyłożyć do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą foremek babeczkowych i piec około 15 min na złoto.
Przygotowanie całego deseru, tak aby był gotowy do zjedzenia trwa około 4-5 godzin.
Na wzór kuchni z całego świata, również w polskiej rozpowszechniło się łączenie różnych smaków. Nikogo nie dziwi już kurczak z ananasem czy pikantna sałatka owocowa. Okazuje się, że dotyczy to także deserów.
Wymyślne kompozycje tworzy się naprawdę prosto, a na pewno zachwycą Twoich gości.
Na ułożonych w linii ciasteczkach kładziemy kolejno kulkę lodów czekoladowych, malinę i jagodę.
Fantazjuj, nie ograniczaj się z przepisami.
W Tłusty Czwartek można bez najmniejszych wyrzutów sumienia objadać się nie tylko pączkami, jak w tradycji przystało, ale także innymi słodkimi przekąskami.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?